luni, 13 martie 2017

PC lent, se blocheaza, ecrane albastre

Calculatorul este lent, se blocheaza adesea, procesorul este utilizat 100% in cea mai mare parte a timpului si, de cele mai multe ori, totul se termina cu BSoD (blue screen of death - ecran albastru de eroare).
Prima cauza suspectata in aceasta situatie este supraincalzirea componentelor datorita ventilatiei slabe a sistemului. Temperatura mare poate conduce la defectarea componentelor si la pierderea datelor de pe unitatile de stocare.

Cum arata un astfel de PC? Imaginile urmatoare sunt concludente.


RECOMANDARE
Intretinerea partii hard a calculatorului se face ori de cate ori este necesar (cand apar simptome) si periodic, pentru a fi scutiti de neplaceri (functionare greoaie, deteriorari componente si pierdere date). 
In functie de mediul in care este utilizat calculatorul, este necesara operatia de intretinere la o perioada de aproximativ 6 luni de utilizare. Notati intotdeauna data operatiei si, in functie de felul in care arata interiorul calculatorului, modificati aceasta perioada. 

La sediul nostru executam operatia de intretinere hard la pret decent, in functie de calculator, vechime si probleme.
Intretinerea hard trebuie urmata intotdeauna de optimizarea sistemului de operare, devirusare, optimizarea mediilor de stocare si altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu